Exempel
Bedömningsstöd i samhällskunskap


[Denna del innehåller prov, elevsvar och bedömning]

Gör så här:

Välj vilket prov du vill sätta dig in i, genom att välja i menyn upptill. Du hittar sedan prov, elevsvar och bedömningsstöd i menyn till vänster. Där finns också en länk till en ny meny, där du kan ta del av redan utförda bedömningar på proven. Vi förslår att du följer arbetsgången i punktlistan.

  • Läs igenom provet.
  • Gå igenom elevens svar.
  • Fundera på egen hand över din bedömning med hjälp av
    ett tomt bedömningsstöd.
  • Jämför sedan din egen bedömning med den våra testlärare gjort.

Elevsvaren ligger slumpmässigt ordnande, så man kan använda materialet för bedömarträning ensam eller i grupp. På menyn för bedömningar så finns också ett ”facit”, d v s ett dokument där respektive provbetyg finns samlade. Det används lämpligen efter man provat lite själv.

Inom det sista området "Brott och straff" finns tre uppgifter. Varje sådan har sitt eget område med elevsvar och bedömningar, enligt samma modell som de två första områdena. Klicka bara på uppgiftens nummer överst så kommer respektive meny upp

Har du frågor eller undringar över materialet är du välkommen att skicka e-post till projektledare arne.lofstedt@gu.se


Vid tekniska frågor skickar du e-post till adler@tripnet.se
Dokumenten du väljer laddas som PDF:er i detta fönster. Du behöver Acrobat Reader, som kan hämtas här om du inte har den installerad.

Meningen är att du skall se PDF:erna inne i läsaren, samidigt som du ser menyerna till vänster. Visas PDF:erna inte i din webbläsare utan hämtas hem och öppnar i eget fönster? Gör såhär!

Har du fortsatt problem med Mac: I de flesta fall så öppnas pdf-filerna som det är tänkt i alla webbläsare, (Explorer, Firefox, Safari och Opera), men på vissa Mac laddas de ned på hårdisken även om man gjort den nödvändiga inatällningen i Acrobat. Denna plug-in hjälper för Safari och Firefox på Mac.
(Fri för privat användande)